Miksi ajopäiväkirjaa täytyy pitää?

Kun autoa käytetään elinkeinotoiminnassa on auto käytöstä mahdollista saada vuosittain verohyvitystä. Ajokki ajopäiväkirja auttaa sinua pitämään kirjaa näistä ajoista, joista voit sitten laskea/siirtää tarvittavat tiedot veroilmoitukseen.

Ajopäiväkirjan avulla voit puolestasi erotella omat yksityisajot ja elinkeinotoiminnan. Yksityisajoista ei voi saada vähennyksiä, mutta elinkeinoon liittyvästä ajosta taas voi.

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti ajopäiväkirjasta tulee löytyä seuraavat merkinnät.

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti verovähennyksiin voi merkitä autoilun todelliset kulut eli esim. polttoaineet, huollot ja auton poistot erillisten tositteiden perusteella. Tositteita ei yleensä tarvitse toimittaa verottajalle muuta kuin pyydettäessä, joten kuitit on syytä pitää tallessa.


– Ajon alkamis- ja päättymisaika (Ajokki ajopäiväkirja merkitsee alkamis- ja päättymisajan automaattisesti)
– Ajon alkamis- ja päättymispaikka sekä mahdollinen ajoreitti. (Ajokki ajopäiväkirja pyrkii selvittämään osoitteet automaatisesti, mutta voi myös muokata ne jälkeenpäin historia näkymässä)
– Matkamittarin lukema ajon alussa ja lopussa (Ajokki ajopäiväkirja kysyy aloitus lukema aloitettaessa ja loppulukema lasketaan ajetun matkan mukaan. Lukemia voi muokata historia näkymässä)
– Matkan pituus (Ajokki ajopäiväkirja laskee tämän automaattisesti)
– Ajon tarkoitus (Voit lisätä tämän matkan kuvaukseen historia näkymässä)

Kaikki yllä mainitut tiedot saat kätevästi talteen Ajokki ajopäiväkirjaan ja voit vaikkapa kuukausittain ottaa raportin niistä talteen muokattavaan excel-tiedostoon. Tositteita ja ajopäiväkirjaa ei kuitenkaan tarvitse toimittaa verottajalla suoraan, vain ainoastaan pyydettäessä.

Lataa NYT Ajokki ajopäiväkirja Google Plays:tä ja aloita ilmainen kokeilujakso. Klikkaa alla olevaa Google Play logoa.


Verottajan ohjeet:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/tuloverotus/liikkeen-tai-ammatinharjoittaja/elinkeinotoiminnan_tuotot_ja_kulut/autokulujen_vahentamine/

Order the logbook instructions
You will receive the latest version of the logbook manual by email for FREE!
Your email address will only be used by us and we will comply with the GDPR You can remove yourself from the list at any time, using the links at the end of the email. You can remove yourself from the list at any time, using the links at the end of the email.
en_USEnglish