Miksi ajopäiväkirjaa täytyy pitää?

Ajopäiväkirjan pitäminen on tärkeää, jos käytät autoa elinkeinotoiminnassa ja haluat saada vuosittain verohyvitystä. Ajopäiväkirjan avulla voit seurata ajomatkoja ja pitää kirjaa ajoista, jotta voit laskea tarvittavat tiedot veroilmoitukseen. Tässä on muutamia syitä, miksi ajopäiväkirja on hyödyllinen:

Erottele yksityisajot ja elinkeinotoiminnan ajot

Ajopäiväkirjan avulla voit erottaa omat yksityisajot ja elinkeinotoiminnan ajot toisistaan. Yksityisajoista ei voi saada verovähennyksiä, mutta elinkeinotoiminnan ajoista voi. Verottajan ohjeiden mukaisesti ajopäiväkirjassa tulee olla merkinnät ajon alkamis- ja päättymisajasta, ajon alkamis- ja päättymispaikasta, mahdollisesta ajoreitistä, matkamittarin lukemista ajon alussa ja lopussa, matkan pituudesta sekä ajon tarkoituksesta.

Hyödynnä verovähennykset

Verovähennyksiin voi merkitä autoilun todelliset kulut, kuten polttoaineet, huollot ja auton poistot, erillisten tositteiden perusteella. Tositteita ei yleensä tarvitse toimittaa verottajalle muuta kuin pyydettäessä, joten kuitit on syytä pitää tallessa.

Käytä automaattista ajopäiväkirjaa

Ewooksin DriveNoter-ajopäiväkirja tekee ajopäiväkirjan pitämisestä helppoa ja automaattista. Sovellus merkitsee alkamis- ja päättymisajan automaattisesti, pyrkii selvittämään osoitteet automaattisesti, laskee matkan pituuden automaattisesti ja antaa mahdollisuuden lisätä ajon tarkoituksen matkan kuvaukseen.

Tulosta selkeät raportit

DriveNoter-ajopäiväkirjasta voit ottaa raportin esimerkiksi kuukausittain muokattavaan Excel-tiedostoon. Tämä helpottaa tarvittavien tietojen raportointia veroilmoitusta varten.

Ewooksin Cabidi- ja DriveNoter-sovellukset

Ewooksin Cabidi- ja DriveNoter-sovellukset tarjoavat myös ratkaisuja L 872/2019 31 §:ssä tarkoitettuun moottoriajoneuvon kuljettajan henkilökohtaiseen ajopäiväkirjaan. Näiden sovellusten avulla kuljettajat voivat helposti seurata ajomatkojaan ja tallentaa tarvittavat tiedot ajopäiväkirjaan vaivattomasti. Sovelluksista saa ulos selkeän tulosteen kuljettajan ajopäiväkirjasta, mikä helpottaa kirjanpidon ylläpitoa ja mahdollistaa tarvittavien tietojen esittämisen verottajalle tai muille viranomaisille pyydettäessä. Alla kuvassa malli tulosteesta.

Kujettaja Ajopäiväkirja malli

Aloita ilmainen kokeilujakso

Aloita ilmainen kokeilujakso lataamalla DriveNoter-ajopäiväkirja Google Playsta ja hyödynnä sen tarjoamaa helppoutta ja kätevyyttä! Klikkaa alla olevaa Google Play -logoa ja aloita ajopäiväkirjan pitäminen.


Verottajan ohjeet:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/verot-ja-maksut/liikkeen-tai-ammatinharjoittaja/ajoneuvojen_kulut/

Työaikalaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190872#Pidm46651394994928

en_USEnglish