1.2 Ensimmäinen käynnistys ja käyttöoikeudet

Käyttöoikeudet

Asennuksen jälkeen etsi puhelimen sovelluksista DriveNoter- tai Cabidi-logolla varustettu kuvake ja käynnistä sovellus siitä. Luettuasi käyttöehdot voit jatkaa, jos hyväksyt ne. Lisätietoja käyttöehdoista ja yksityisyydestä löydät verkkosivuiltamme: https://www.ewooks.fi/kayttoehdot/.

Ensimmäisellä käynnistyksellä käyttäjän tulee hyväksyä käyttöehdot ja sallia laitteelle käyttöluvat, Sijainti ja Tallennustila. Jotta ajopäiväkirja toimisi oikein, tulee seuraaviin kysymyksiin vastata myöntävästi. Oikeuksia voi muuttaa myös puhelimen asetuksista jälkeenpäin.

Saako ohjelma tämän laiteen sijainnin käyttöoikeuden? SALLI

DriveNoter/Cabidi-mittaus perustuu paikannuksen käyttöön. Käyttäjän tulee antaa laitteelle lupa seurata laitteen liikkeitä paikannuksen avulla. Varmista myös paikannusasetuksista, että suurin mahdollinen tarkkuus on käytössä. Tämä takaa mittaustulosten tarkkuuden.

Saako ohjelma käyttää laitteellasi olevia kuvia, mediaa ja tiedostoja? SALLI

Ajopäiväkirja tallentaa kartta- ja ajotiedot puhelimen muistiin, ja tätä varten sinun tulee sallia luku- ja kirjoitusoikeudet. Ilman näitä lupia kartat eivät toimi ja ajotietoja ei voida siirtää laitteesta.

Android 12 ja uudemmat laitteet

Google Android 12 -käyttöjärjestelmässä ja uudemmissa versioissa on mukana ominaisuuksia, jotka vaikuttavat paikannustietoja käyttäviin sovelluksiin. Jotta ohjelmisto toimisi oikein, käyttäjän tulee asettaa sovelluksen Android-asetuksista paikannukselle ‘Salli aina’ -asetus käyttöön. Tämä asetus mahdollistaa sovelluksen toiminnan taustalla, esimerkiksi puhelun aikana, ja sen avulla sovellus voi mitata matkoja jatkuvasti. Ilman tätä asetusta sovellus toimii vain silloin, kun se on avoinna näkyvillä laitteen näytöllä.

Uusissa laitteissa on myös toiminto joka poistaa sovelluksilta luvat automaattisesti, mikäli sovellus on ollut käytössä. Suosittelemme kytkemään myös tämän toiminnon pois.

Akun käytön optimointi

Yksi tärkeimmistä asetuksista, jotka käyttäjän tulisi ottaa huomioon, on akun käytön optimointi. Tällä hetkellä Android-laitteissa on Googlen ja laitevalmistajien asentamia erilaisia lisäohjelmia, joiden asetukset voivat vaikuttaa ohjelmiston toimintaan ja aiheuttaa käyttöongelmia.

Googlen sääntöjen mukaan asetuksia ei voi enää muuttaa ohjelmallisesti, joten käyttäjän tulee säätää ne itse.

On suositeltavaa pitää laite autolaturissa koko mittauksen ajan ja välttää puhelimen käyttöä puheluiden soittamiseen, jos mahdollista. Joissain tapauksissa laitevalmistaja saattaa rajoittaa puheluita siten, että laite voi sulkea automaattisesti muita taustalla toimivia ohjelmia.

Googlen laitteisiin tehdyt asetukset voit tarkistaa seuraavasti:

1: Android 6.0.1 ja uudempien akun optimointi asetukset. Avaa laitteen Asetukset Valitse Akku -> Akun käytön optimointi Etsi listalta DriveNoter/Cabidi ja valitse sille toiminto “Älä Optimoi”
Huom! Tämä asetus voi mennä takaisin tilaan “Optimoi”, joidenkin laitevalmistajien tekemän ohjelmistopäivityksen aikana. Asetus on syytä aina tarkistaa, jos ongelmia esiintyy.

2: Android 9 ja uudemmissa laitteissa on lisäksi tullut mukaan eristetyt sovellutukset lista. Tarkista ettei DriveNoter/Cabidi ajopäiväkirja ole tällä listalla. Avaa laitteen Asetukset valitse Akku -> Mukautuva Virta Rajoitettujen sovellusten luettelo -> Tarkista ettei DriveNoter/Cabidi ole listalla

Lisäksi on olemassa laitevalmistajakohtaisia rajoituksia ja asetuksia, joista voit löytää lisätietoa laitevalmistajan omasta oppaasta tai kolmannen osapuolen ylläpitämältä sivustolta https://dontkillmyapp.com/. Sivustolta löytyy myös lista laitteista, joissa ongelmia voi esiintyä useammin.

Autamme mielellämme selvittämään asioita tämän listan pohjalta, jos sinulla on ongelmia asetusten tekemisessä tai löytämisessä. Lisätietoja voit kysyä osoitteesta support@ewooks.fi.