2.3 Taksa-asetukset

Ajopäiväkirjasovelluksen peruskäyttö on hyvin yksinkertaista. Ennen käyttöön ottamista tarkista sovelluksen Yleiset asetukset -välilehdeltä, että ajopäiväkirjan asetuksissa ovat käytössä toiminnot Yksityisajo ja Työajo. Lisäksi varmista, että taksat T1, T2, T3 ja T4 on asetettu työnantajan tai verottajan ohjeiden mukaisesti.

Asetuksiin kannattaa myös lisätä auton rekisterinumero tai jokin muu tunnistetieto, joka näkyy myös kuukausittaisessa ajopäiväkirjaraportissa.

Peruskäytössä muita asetuksia ei tarvitse säätää tässä vaiheessa. Poistu asetuksista esimerkiksi yläreunan pientä nuolta käyttäen.

Vakiona T1-arvoksi on asetettu verottajan vuodelle 2024 antama kilometrihinta, joka on 0,57 €/km. Voimassa olevat verottajan antamat hinnat voi tarkistaa täältä.

Muut taksa-asetukset

Taksa-asetukset näkymästä löytyy kaikkia taksa-ajoon liittyvät asetukset sekä taksat T1,T2,T3 ja T4, jotka ovat käytössä myös normaalissa ajopäiväkirjassa. 

Lukitus painike, tarvittaessa taksa-asetukset voi lukita PIN-koodilla jolloin asetuksia ei pääsee muuttamaan tietämättä kodia.
Otsikko, taksa-tilassa näkyvän “Ajokki” tekstin voi vaihtaa tästä haluamakseen. Esim. Pekan Taksi. Tämän tarkoitus on tuoda käyttävän yrityksen omaa nimeä ja brandia paremmin esille.
Yrityksentiedot, tälle riville tulee esim. yrityksen nimi ja Y-Tunnus. Näitä tietoja käytetään mm. kun maksukuitti muodostuu.
Kuljettaja esim. numero tai nimikirjaimet.(Huom tämän tilalla on versiosta 7.41 alkaen käyttäjät välilehti asetuksissa)
Auton tunnistetieto, numero tai rekisterinumero
Vapaakenttä, tähän kirjoitettu teksti näkyy taksa-tilassa näkymän alareunassa. Tässä kentässä voidaan läpinäkyvyyden vuoksi kertoa vaikkapa kuljettajan kokonimi Esim: Kuljettaja [Etunimi] [Sukunimi] 
T1 – T4 ja T1 yö – T4 yöNäihin kenttiin tulee halutut kilometrihinnat sisältäen ALV osuuden. T1-T4 ova päivähinnat ja vastaavasti T1 yö ja T4 yö ovat yö hinnat.
Valuutta, tästä näkemystä voidaan valita, mitä valuuttaa näytössä käytetään, tämä arvo vaikuttaa myös SumUp maksuihin. Huom! Valuutat MXN (Meksiko) ja RUB (Venäjä) eivät ole SumUp:n tukemia.
Laskenta tila. Tällä asetuksella voit määritellä lasketaanko matkan hinta Matkan, Ajan tai Matkan ja ajan yhdistelemällä.
Päivä-  tai yötaksat käytössä. Tilaa voi vaihtaa myös takatilassa löytyvällä painikkeella.
Taksa per minuutti. Tämä on minuuttitaksa veloituksen hinta.
Aloitusmaksu, hinta joka tulee automaattisesti kun matka aloitetaan.
Odotuksen hinta minuutille
Lentokenttä taksa, kiinteä hinta joka lisätään hintaan
Extrat painike, tällä painikkeella avautuu näkymä, jossa voi rakentaa 4 kpl eri taksoihin perustuvia vaihtoehtoja ja nimetä niitä kts. kappale Ekstra-taksat.
Automaattinen odotustila nopeuden pudotessa alle annetun arvon.
SEIS painike napin toiminta, näyttää joko maksuvaihtoehdot tai lopettaa matkan heti (Näyttää ns. loppulaskun) riippuen kumman koet parhaaksi.