2.1 Asetukset

Tässä kappaleessa käymme läpi kaikki ajopäiväkirjan asetukset.
Huomaathan, että osa asetuksista löytyy vain Cabidi:sta.

Yleiset

Yleiset asetukset välilehdeltä löydät asetuksia jotka vaikuttavat, mm näyttöön liittyvissä asioissa. Välilehdellä on myös sellaisia asetuksia, jotka eivä kuulu mihinkään muuhun.

1: Ajoneuvon rekisterinumero tai muu tunniste. Tätä kenttää käytetään kun haluat yksilöidä laitteelle tallennettavat esim. auton rekisterinumeron perusteella. Tämä tieto tulee mukaan myös ajopäiväkirjasta saatavaan excel-raporttiin ajoista.

2: Ajotila, ajotilaa Yksityis- ja työajo:n ns vakiotila voidaan asettaa tästä. Huomaa kuitenkin että normaalissa ajopäiväkirja tilassa voimaan jää automaattisesti viimeksi käytetty tila, jota käytetään esim. silloin kun ajopäiväkirja on automaattisessa tallennustilassa. Taksa-ajo tila muuttaa koko käyttöliittymän ulkoasun taksamittaria ja aktivoi hinnan mittaamisen tarvittavat toiminnot käyttöön. 

3: Näkymä vaakatasoon, tällä toiminnolla saat pakotettua käyttöliittymän vaakasuuntaiset näytölle.

4: Päivä-/Yövärit, muuttaa käyttöliittymän väritystä sopimaan joko yö tai päivä teemaiseksi.

5: Lyöntiväli näytöllä, tällä arvolla voidaan säätää millaisin askelin näytöllä muuttuva taksa tieto päivittyy ruudulle. Arvo ei vaikuta lopputulokseen, mutta tekee mittarin näytöstä rauhallisemman. Vakio arvo 0.1, mikä vastaa näytössä 0.10€

6: Pidä GPS käynnissä, tällä toiminnolla saadaan laitteen GPS päivittämään tilaansa useammin. Toiminto takaa nopeamman käynnistyksen liikkeelle lähdettäessä.

7: Nopeuskamerat, jos alueella on saatavilla nopeukamera tietoa, voi näyttää ne kartalla ja saada niistä myös hälytyksiä.