4.1 Ajopäiväkirja tietojen käsittely

Kaikki tiedot ajoista löytyvät ajopäiväkirjan historia-näkymästä (Kuva 7) . Näkymässä voidaan ajotietoja tarkastella kuukausikohtaisesti tai näyttää kaikki. On suositeltua säännöllisesti ns. siivota vanhoja tietoja pois järjestelmästä, sillä jos tietoja kertyy paljon voi niiden käsittely hidastua.

Historiassa olevia ajotietoja on myös mahdollista muokata. Muokkaaminen tapahtuu painamalla pitkään tietokentän päällä, jolloin tietoon liittyvä muokkaus näkymä avautuu (Kuva 8). 


Kuva 7: Historia
Kuva 8: Muokkaus

Ajotietoja on myös mahdollista lisätä ns. käsin. Tämä tapahtuu valitsemalla historia näkymän alareunasta löytyvästä valikosta “Lisää uusi ajo” (Kuva 9)

Kuva 9: Historia valikko

Ajotietojen kuukausiraportit saa historiasta vietyä Excel-tiedostoiksi valikosta löytyvän “Vie valittu kk.” – toiminnon avulla. Kun toimintoa painetaan, tallennetaan valitun kuukauden tiedot laitteen massamuistiin juuren kansioon “TripPRO”.  Kansioon pääsee käsiksi puhelimen omalla tiedostonhallinta sovelluksella.

Ajopäiväkirja kysyy myös tässä yhteydessä haluatko lähettää tai avata muodostetun raportin (Kuva 10). Jos valitset “Lähetä”, avautuu tästä painikkeesta Android laitteen vakio tiedostojen käsittelyyn liittyvien ohjelmien luettelo. Luettelosta voit valita vaikkapa tiedoston lähettämisen sähköpostiin tai tallentaa tiedosto Google Drive kansioon. Vaihtoehtoja ja tapoja on useita ja ne riippuvat siitä mitä ohjelmia laitteelle on asennettu (Kuva 11). 

Suosittu tapa on käyttää jotain yrityksen yhteistä Google Drive kansiosta, jonne raportit kuukausittain siirretään. Toiminto “Avaa” avaa excel tiedoston laitteeseen asennetussa kolmannen osapuolen excel tietoja käsittelevässä ohjelmassa. Näitä ohjelmia löytyy Google Playstä useita ja usein laitteelle on laitevalmistajan toimesta jo asennettu joku.


Kuva: Tiedosto on luotu

Kuva: Jaa Ajopäiväkirja