Miksi ajopäiväkirjaa täytyy pitää?

Miksi on tärkeää pitää ajopäiväkirjaa? Auton käytöstä voi saada vuosittain verohyvitystä, kun autoa käytetään elinkeinotoiminnassa. Ajokki ajopäiväkirja on erinomainen apuväline tähän tarkoitukseen, sillä se auttaa pitämään kirjaa ajoista, joista voit laskea tarvittavat tiedot veroilmoitukseen.

Ajopäiväkirjan avulla voit erottaa omat yksityisajot ja elinkeinotoiminnan ajot. Yksityisajoista ei voi saada vähennyksiä, mutta elinkeinotoiminnan ajosta voi. Verottajan ohjeiden mukaisesti ajopäiväkirjassa tulee olla merkinnät ajon alkamis- ja päättymisajasta, ajon alkamis- ja päättymispaikasta ja mahdollisesta ajoreitistä, matkamittarin lukemasta ajon alussa ja lopussa, matkan pituudesta sekä ajon tarkoituksesta.

Verovähennyksiin voi merkitä autoilun todelliset kulut, kuten polttoaineet, huollot ja auton poistot, erillisten tositteiden perusteella. Tositteita ei yleensä tarvitse toimittaa verottajalle muuta kuin pyydettäessä, joten kuitit on syytä pitää tallessa.

Ajokki ajopäiväkirja merkitsee alkamis- ja päättymisajan automaattisesti, ja pyrkii selvittämään osoitteet automaattisesti, mutta ne voi myös muokata jälkeenpäin. Lisäksi se laskee matkan pituuden automaattisesti ja antaa mahdollisuuden lisätä ajon tarkoituksen matkan kuvaukseen.

Kaikki tarvittavat tiedot on helppo tallentaa Ajokki ajopäiväkirjaan, ja voit ottaa raportin niistä esimerkiksi kuukausittain muokattavaan excel-tiedostoon. Tositteita ja ajopäiväkirjaa ei kuitenkaan tarvitse toimittaa verottajalle suoraan, vain pyydettäessä.

Aloita ilmainen kokeilujakso lataamalla Ajokki ajopäiväkirja Google Playsta ja hyödynnä sen tarjoamaa helppoutta ja kätevyyttä! Klikkaa alla olevaa Google Play -logoa ja aloita ajopäiväkirjan pitäminen.


Verottajan ohjeet:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/tuloverotus/liikkeen-tai-ammatinharjoittaja/elinkeinotoiminnan_tuotot_ja_kulut/autokulujen_vahentamine/

en_USEnglish