AIQU

Tekoälyprojekti (AIQU)

AIQU botti projektimme on käynnistynyt jokunen kuukausi sitten. Nyt ryhdymme pala kerrallaan julkaiseemaan jotain projektistamme.

English Script

AIQU on projekti jota teemme yhteistyössä Simuan:n (www.simua.com) kanssa. Simua on jo useiden vuosien ajan kehittänyt täysin käänteentekevää tekoälyä, jota voidaa opettaa puhumalla tai kirjoittamalla sille Englantia. English script luo siis koneen ja ihmisen välille yhteisen ymmärrettävän kielen. English Script (ES) projektiin voi tutustua osoitteessa http://www.englishscript.com/.

Vaikka olemme olemme olleet projektissa mukana vasta vähän aikaa, voimme vain todetä että tästä tulee todellakin jotain ihan muuta kuin Google Assistant tai Amazonin vastaava Alexa. Puhumalla koulutettavan tekoälyn mahdollisuudet ovat täysin omaaluokkaansa, puhumattakaan siitä kuinka nämä eri komponentit voivat oppia toisiltaa.

AIQU

Meidän tehtävämme on luoda tästä uudesta tekoäly alustasta jotain fyysistä, jotain sellaista mitä kuka tahansa voisi kokeilla ja mikseipä rakentaa sellaisen itsekkin. Projektin alustaksi olemmekin valinneet Rasbery PI:n ja jotain elektroniikkaa. Olemme kokeilleet erillaisia variaatioita ja rantaneet ES:stä ja Rasberys:tä pöytämallisen ”Assistentin” ja seuraavaksi teemme sille jonkilainsen liikkuvan rungon. Seuraavissa artikkeleissa tulemme avaamaan tätä projektia vielä enemmän vaihe vaiheelta ja samalla kehitämme AIQU:a eteenpäin.

 

en_USEnglish