Muutuuko älypuhelin takaisin tyhmäksi?

Mielenkiintoinen ilmiö mikä on tapahtumassa Android maailmassa hyvin monen laitevalmistajan toimesta. Näyttää siltä, että kun akkuteknologia ei kehity tarpeeksi nopeasti, on se alkanut muuttaa älypuhelimia takaisin tyhmäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että laitevalmistajat ja Google hakevat yhä enemmän ratkaisuja siihen miten rajoittaa erilaisten taustalla toimivien sovellusten käyttöä.

Ratkaisut eivät ole hyviä! Esimerkiksi Android P ja O toivat mukaan ns. älykkäitäkin ratkaisuita rajoittaa prosesseja, mutta yhdessä laitevalmistajien omien ratkaisujen kanssa näistä on muodostuu ongelmia niin käyttäjille kuin ohjelmien tekijöillekin. Ongelmallisinta on mm. erilaisten urheilu/navigointi ja mittaus sovellutusten kanssa, joissa on tarvetta pitää puhelin myös käynnissä vaikka käyttö ei siihen koskekaan.

dontkillmyapp.com, on päättänyt ryhtyä taisteluun tätä vastaan ja kerää nyt verkkosivuilleen ohjeita miten koodarit ja käyttäjät voivat yrittää kiertää ongelmia. Tätä kirjoitettaessa ongelmallisimpien puhelimien kärkipaikalla on Nokia, toisena OnePlus. Nokian laitteissa on mukana paketti, joka poistaa sovellutuksia ajosta 20 minuutin jälkeen, jos näyttö on sammutettuna. Ikävää että näin tehdään myös foreground sovelluksille, jota on nimen omaan Googlen ohjeidenkin mukaan tehty niin, että käyttäjä on tietoinen niinen käynnissä olosta ja ymmärtää niiden kuluttava myös taustalla akku.

en_USEnglish